Szürketúra
Fedezd fel a Kelenföldi és Újpalotai lakótelepeket a Panelwalks-al a Budapest100 program részeként 2024. május 11-12. között!
Barangold be a Kelenföldi és Újpalotai lakótelepeket, ismerkedj meg a városrészek építészeti örökségével és ikonikus épületeivel.
Gyűjtsd be a pecséteket a kijelölt Budapest100 helyszíneken és a környékek kedvenc vendéglátó helyein és vegyél részt játékunkban!
A sétákhoz egy ingyenes illusztrált térképet biztosítunk, amit a Panelwalks csapata készített kifejezetten erre az alkalomra.
Partnereink
Információk a sorsolásról
Kedves Pecsétgyűjtő Túrázó!
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Michsa pulcsi szerencsés jövőbeni tulajdonosát május 15-én sorsoljuk ki. A sorsolásnál a május 15. 12:00 óráig beérkezett jelentkezéseket tudjuk figyelemben venni. Megértésedet köszönjük.  
A sorsolás eredményéről mindenkit egyénileg értesítünk.
Miről szól a Szürketúra?
Egy kirándulás a panelrengetegben? Mikor, ha nem most? Használd ki a Budapest100 által kínált lehetőséget, és ismerkedj meg közelebbről Kelenfölddel és Újpalotával! Ejtsd útba a híres Víztoronyházat, nézd meg, mit rejt ma az egykori Olimpia Mozi épülete, és csodálkozz rá a legváratlanabb helyeken felbukkanó köztéri szobor remekművekre. Merülj el a panelházak változatosságában: különleges homlokzatokból nem lesz hiány, legyen szó akár eredeti állapotban lévő, akár frissen felújított épületekről.
A sétaútvonalakat úgy állítottuk össze, hogy az építészeti szempontból érdekesebb helyek feltérképezése mellett betekintést nyerhessetek a lakótelepek mindennapjaiba. A Budapest100 helyszínei mellett így piacok, cukrászdák és kézműves sörözők is szegélyezik majd utatokat. A sétáláson túl pedig egy pecsétgyűjtő játékra is invitálunk titeket.
Mikor?
A Budapest100 hivatalos programjának részeként az alábbi napokon lehet pecsétet gyűjteni 10:00-16:00* óra között:
2024.05.11. (Kelenföld, Újpalota)
2024.05.12. (Újpalota) 
*Egyes Budapest100 programhelyszínek nyitvatartása az említett időintervallumtól eltérhet. A pontos nyitvatartásokról a rendezvény hivatalos oldalán tájékozódhattok.
Hogy néz ki a játék?
A Panelwalks térképe tartalmaz egy ajánlott sétaútvonalat, amely elkalauzol a lakótelepek legizgalmasabb épületeihez és részeihez. A kijelölt Budapest100 programhelyszíneken és vendéglátóhelyeken lakótelepenként négy ill. három pecséted gyűjthetsz be a térképedre. Ha mindent bejártál, és nem maradt üres pecséthely a térképeden, büszkélkedj a teljesítményeddel, és vegyél részt ajándéksorsolásunkon!
1. Töltsd le a térképet PDF formátumban
Kedves Túrázó! Köszönjük érdeklődésedet. A térképünk végleges formában csak május 4-én válik letölthetővé az oldalról. Kérlek látogass vissza később, vagy ha szeretnéd megkapni postaládádba a térképet, amint elérhetővé válik akkor töltsd ki az alábbi formot. És ne feledd! A feltüntetett Budapest100 helyszíneken majd élőben is beszerezheted a térképet)
Ha bekövetsz minket Instagram-on addig is értesülhetsz a fejleményekről.
Kelenföld
Letöltés
Újpalota
Letöltés
Mi történik, ha minden pecsétet összegyűjtök?
Természetesen a lényeg a részvétel, és reméljük, hogy a térképünk tetszeni fog nektek, esetleg kitüntetett helyet foglal majd el a kis emlékdobozotokban. Ha szeretnétek még egy kis jutalmat kapni, bíztatunk benneteket, hogy vegyetek részt abban a játékunkban, amelyet a legszorgalmasabb pecsétgyűjtők számára találtunk ki.
A játék menete
1. Készíts egy fotót a lepecsételt térképedről, magatokról a térképpel stb., és oszd meg velünk.
Ha van Instagram fiókodakkor kövess be minket (@panelgrau) és oszd meg a fotót Instagram Story-ban, a fiókunk betaggelésével.
Ha nincs Instagram-fiókod, a képet elküldheted nekünk e-mailben a bence.kapcsos@gmail.com címre. Külön öröm számunkra, ha tartalmaitokat megoszthatjuk, de ezt csak akkor tesszük, ha nektek ez komfortos. Kérjük, ezt jelezzétek e-mailben. Az Adatvédelmi Tájékoztatót itt találjátok."
2. Fődíjként a jelentkezők között a programot követő héten kisorsolunk egy darabot a Budapest100 kapcsán készült Michsa Studio pulcsik közül (szabadon választhatóan Kelenföldi vagy Újpalotai design-nal, tetszőleges méretben)
Pecsételőhelyek
Kelenföld
Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium (1112 Rátz László utca 3-7.) Budapest100 helyszín
Tétényi úti Üzletközpont (1119 Tétényi út 63) Budapest100 helyszín
Jónás Craft Beer & Food (1112 Bikás park) Facebook
Erdős és Fiai Cukrászda ( 1115 Etele tér 3) Facebook
Szurgent Cukrászda (1119 Etele tér 30) Facebook
Újpalota
Nyírpalota 1 - ‘Újpalota legelső háza’ (1157 Nyírpalota út 1.) Budapest100 helyszín
‘Víztoronyház’ (1157 Nyírpalota út 71.) Budapest100 helyszín
Egykori Ságvári Endre Nyomdaipari Szakközépiskola épülete (1157 Kavicsos köz 2-4.) Budapest100 helyszín
Találkozz velünk
A program során mi is kint leszünk a helyszíneken. Pontos idősávot ígérni nem tudunk, de így nézünk ki, tehát ha meglátnál minket gyere oda nyugodtan beszélgetni:
Ha bármi észrevételed lenne, jelezd a bence.kapcsos@gmail.com címen.